Никола Минчев е новият председател на Парламента

Новият председател на 47-то Народно събрание е юристът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“. За него гласуваха 158 депутати, 72 се въздържаха, а 1 беше против.

За единствения кандидат, издигнат от друга политическа сила за поста – Цончо Ганев от „Възраждане“, гласуваха съпартиците му, 88 народни представители се въздържаха, а 91 бяха против.

Никола Минчев е роден е на 13 септември 1987 година. Завършва немската гимназия „Константин Гълъбов“ в София, след което и право в СУ „Св. Климент Охридски“.

За заместник-председатели на 47-то Народно събрание бяха избрани Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“, Росица Кирова от коалицията ГЕРБ-СДС, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП, Ива Митева от ИТН, Атанас Атанасов от „Демократична България“ и Цончо Ганев от „Възраждане“.

По-рано през деня най-възрастният народен представител в 47-то Народно събрание – Силви Кирилов от ИТН откри първото заседание на парламента, а новоизбраните депутати положиха тържествена клетва да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

За автора

Вашият коментар