Нова надежда в двора на „Васил Левски“

ОУ „Васил Левски“ в район „Източен“ е първото, в което „Интеракт клуб Пловдив-Филипопол“ постави голямо метално сърце в подкрепа на каузата „Капачки за бъдеще“. Съоръжението е дарение в подкрепа на кампанията за закупуване на кувьози за отделенията по неонатология.

36 болници са получили ново оборудване за неонатологиите си, благодарение на  400 тона рециклирани пластмасови капачки. Това е равносметката, която правят от кампанията “Капачки за бъдеще”.

На церемонията днес присъстваха представители на „Ротари клуб Пловдив-Филипопол“ и младежите от „Интеракт“, както и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, който подкрепи каузата и прикани в нея да се включи цялата общественост в района. Заедно с  донорите, той ритуално  изсипа допълнителните количества капачки в почти пълното метално сърце.

Директорът на училището Гергана Витева беше много ентусиазирана от факта, че децата са се включили безапелационно още  в първия ден на кампанията и пожела в кратко време да напълнят още много сърца, за да има надежда за живот на много недоносени бебета.

Вашият коментар