Окончателно: Заведенията отварят на 1 март

На 1 март при капацитет от 50 на сто ще отворят заведения, кафенета и ресторанти. Това стана ясно по време на среща между здравния министър Костадин Ангелов, вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, представителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Борислав Хаджиев и представители на туристическия сектор.

Заведенията ще работят до 23 часа, стана ясно още от разговорите. Нощните клубове и дискотеки по план ще започнат да посрещат клиенти на 1 април, въпреки че преди време здравният министър бе поел ангажимент това да стане още на 15 март.

За сметка на това от 1 март отпада забраната за организирани пътувания на територията на страната, а от 1 април и в чужбина.

Здравният министър призова представителите на туристическия сектор и техният персонал да се ваксинират. От асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите преди дни изразиха позиция, че масовата ваксинация ще деблокира туристическия сектор и е стъпка в правилната посока, но тя не трябва да е за сметка на отношенията собственик-служител и да е изискване за оставане на работа или ново назначение.

Вашият коментар