Парад през 3 града за юбилея на Автомобилен ретро клуб

Дълго шествие готвят Автомобилен ретро клуб Пирин за 25-та си годишнина. На 15 май ще тръгнат от Благоевград, през Симитли, за да стигнат до Банско, където ще раздават и своите награди.

Новото за клуба е, че подготвят юбилейна книга с историята си през последния четвърт век. Тя би трябвало да излезе от печат в началото на май, преди голямото събитие.

Старите коли и мотоциклети ще се наредят в 10 часа на площад Македония в Благоевград, в 13 часа следва да са стигнали до площад Септемврти в Симитли, а в 15 часа ще са на площад Никола Вапцаров в Банско.Автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин” – Благоевград е организация, целяща да съхрани, запазва и реставрира ретро и класически автомобили и мотоциклети без ограничение на модели и марки.

Първият опит е поставен през 1996 година, но поради редица причини не се е осъществило през тази година. Създаден е на 13 септември 2001 година.

Ретро клубът си е поставил за цел в бъдеще да утвърди в програмата си по-чести посещения в различни населени места и туристически обекти в страната.

За автора

Вашият коментар