Пловдив почете 185-тата годишнина от рождението на Васил Левски

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя в Пловдив беше почетена 185-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. Ритуалът се организира традиционно от Община Пловдив, като част от календара на културните събития на града, с участието на почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод,  венценосци и членове на комитет „Родолюбие“ и общински комитет „Васил Левски“.

Водещ на честването бе Златко Павлов, който изпълни части от стихотворението „Левски“ на патриарха на българската литература Иван Вазов и „Ти ни трябваш и днес, Апостоле!“ от Орлин Орлинов.

Слово за делото и живота на великия българин произнесе Румяна Денева, ученичка от МГ „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив, 10 клас, носител на Първа награда за разказ в дванадесетото издание на състезанието „Народните будители и аз“.

На общоградското честване присъстваха Здравко Димитров – Кмет на Пловдив, Йордан Иванов – Областен управител на област Пловдив, инж. Александър Държиков – Председател на Общински съвет – Пловдив, генерал-майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“, който прие официално строя, подполковник Тома Димитров от Авиобаза Граф Игнатиево, заместник-кметът Пламен Панов, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, представители на общинската администрация и районните кметства, общински съветници, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.

Вашият коментар