Представят литературния блог “Либра”

Дискусията със Симеон Марков и Марина Узунова, на която ще бъде представена платформата „Либра“ , ще се проведе онлайн на 18 ноември от 17:00 часа. Модератор ще бъде Силвия Димитрова.

Преди година Елена Вързилова, преподавател по Български език и литература в ЕГ “Иван Вазов” поверява своя отдавнашна идея за блог за ученическа литература на своя ученик Симеон Марков. Той се обръща за помощ към своя приятелка, учеща в съседната ЕГ “Пловдив”, а колелото бавно се задвижва…

Платформата бързо се превръща в експериментално поле за изследване на творческите механизми в едно училище и във възможност за изпитването на представите и идеите на двамата – и двамата, занимаващи се активно с ученическо самоуправление.

Симеон и Марина казват: “Истината е, че блогът заложи сам своето развитие, сам изразяваше нуждата си от подкрепа – намиране на недооценената радост в общото, която да търсим заедно. Дълго пазехме тази идея от чужди очи, ала дойде време да се поделим с нея…”

Гости на събитието ще бъдат учителите Елена Вързилова и Ивилина Генова.

Събитието се организира от Библиотеката към ЕГ “Иван Вазов” и Ученическия парламент към ЕГ “Пловдив” с подкрепата на Библиотечния съвет към ЕГ “Пловдив” като част от програмата и концепцията на проекта “Национален форум за ученическо самоуправление”.

Представянето се реализира с любезното съдействие на фестивала “Пловдив чете”.

За автора

Вашият коментар