Премиерът: Горива има, паниката е създадена изкуствено

Младежката организация на ГЕРБ „запали“ интернет пространството, създавайки изкуствено паника с лъжата за липсата на горива в България. Разпространявайки снимки от малки бензиностанции в социалните мрежи, организаторите на тази хибридна атака се възползваха по един изключително жалък начин от страха на хората от войната. Това заяви на брифинг в министерски съвет премиерът Кирил Петков.

В България има налични големи количества гориво, цялата система е обезпечена, вносът е редовен и няма основание за притеснение от страна на българските граждани.

Правителството ще има ясен и координиран отговор на всяка хибридна или политическа атака, целяща да разклати системата на гърба на българските граждани. Важно е хората да не се поддават на лъжи и груби манипулации и да търсят информация от официални източници.

Министерският съвет ще стане директна точка за контакт към Европейската прокуратура, така че сигналите от МС ще постъпват директно към европрокуратурата, без да има посредници. Тези нови отношения между двете институции ще дадат възможност изключително експедитивно да бъдат изпращани сигнали, свързани с корупция и злоупотреба с европейски средства.

За автора

Вашият коментар