Протестиращите срещу „зеления сертификат“ опитаха да нахлуят в Парламента

Привърженици на „Възраждане“ се опитаха да нахлуят в парламента по време на протестния митинг, организиран срещу „зелените сертификати“ в столицата.

Няколко хиляди протестиращи се намират на площада срещу Нардоното събрание, като скандират за оставка на правителството и настояват за отпадането на наложените ограничения.

Припомняме, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов не участва в протеста, тъй като беше карантиниран след проведения КСНС при президента, след който стана ясно, че председателят на парламента Никола Минчев е заразен с коронавирус.

Присъствието на полицията в района е осезаемо, като униформените са обградили сградата на Народното събрание и са наситили подстъпите към него.

Председателят на парламента Никола Минчев използва профила си в социалните мрежи, за да покаже документ, удостоверяващ, че е болен от ковид, след като от „Възраждане“ настояха за това.

Благодаря на всички, които проявиха интерес към моето и на семейството ми здраве. Добре сме. Тези, които проявяват нездрав интерес, предимно с цел политически намеци в свой интерес, ще оставя без коментар.

Но явно дължа информация и естествено ще я дам. Поради огромното количество хора, с които се срещам всеки ден, си правя тестове по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше отрицателен. След заседанието на КСНС си направих отново тест, който за жалост даде положителен резултат и аз осведомих за това контактните си лица.

Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението. Ако се беше случило след пленарен ден в НС, сигурно щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!

Премиерът Кирил Петков заяви специално за bTV при включване от дома си, че уважава правото на хората да протестират и би се срещнал с удоволствие с тях на площада, ако не е бил под карантина.

Премиерът призова протестиращите да излъчат 10 човека, с които в следващите дни, след края на наложената му карантина, да седнат и да обсъдят в разговор изготвянето на нов модел за справяне със следващата ковид вълна.

Петков добави, че на този етап, при рекордната към момента заболеваемост, зеленият сертификат не може да бъде отменен.

За автора

Вашият коментар