Ранните кандидатури за Холандия бележат ръст от 80%

Белгия става предпочитана дестинация, интересът към САЩ се засилва

06.10.2021 г., София – Ръстът на ранните заявки за следване в Холандия през следващата академична година е над 80%, съобщиха от фирма „Интеграл“ – организатор на форума „Световно образование“, който тази есен се провежда за 42 път в София (9-10. октомври), Пловдив (11. октомври), Бургас (12. октомври) и Варна (13. октомври). В някои области като Варна и Бургас това увеличение стига до два, дори три пъти. Дестинацията запълни нишата, която се отвори след Брекзит и отпадането на студентските заеми във Великобритания.

В листата на топ три най-търсени дестинации за висше образование в чужбина са Нидерландия на първо място, Германия на второ и Великобритания на трето място. След Брекзит се наблюдава и интересна тенденция на засилване на интереса към университетите в САЩ. Българите се интересуват дори от обучение в Харвард, за което може би има значение и актуалната обществена ситуация в страната, съобщи Николай Христанов, консултант за висше образование в „Интеграл“. В момента в Харвард учат 25 българи, сочи публичната справка на световноизвестния университет.

На форума, който ще се проведе този уикенд (9-10 октомври) в сградата на Международното бизнес училище в София, ще участват 30 учебни заведения от цял свят, в т.ч. 4 от САЩ, 6 от Нидерландия, 8 от Великобритания, 6 от Швейцария, както и от Белгия, Австрия, Германия, Кипър, Испания, България. За първи път у нас ще се представят със свои щандове четири престижни американски университета: University of Connecticut, Pace University, Arizona State University и Simmons College. Някои от тях предлагат до 50% отстъпка от таксите за обучение.

Предварителната регистрация за участие в изложенията в София, Пловдив, Варна и Бургас се извършва на https://www.world-education.eu/.

В прикаченото прессъобщение ще намерите информация за тенденциите, новостите и статистика за образованието в чужбина, както и детайли за гостуващите университети и средни училища на форума.

Вашият коментар