Шеф на COVID зона покани популярни противници на ваксинацията да я посетят

ПОКАНА

До: Доц. Атанас Мангъров, лекар,

Румен Петков, бивш министър вътрешните работи, лидер на партия АБВ,

Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“, депутат и кандидат за президент,

адв. Елена Гунчева, депутат от партия „Възраждане“,

Тошко Йорданов, депутат от „Има такъв народ“,

Пенка Георгиева, пациентски организации „Заедно с теб“,

проф. Андрей Чорбанов, имунолог

Николай Бареков, журналист и бивш евродепутат

Уважаеми дами и господа,

От близо 2 години с колегите – лекари, медицински сестри и санитари, от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ водим тежка битка за живота на всеки заразен с COVID-19.  Това е война с много жертви, донесла ужасни страдания на техните близки и приятели. На практика ние не сме излизали от „червените зони“ в стремежа си да спасим хора, които не са подготвени за срещата със смъртно опасен вирус.

Известна ни е позицията на редица уважавани в нашето общество личности срещу имунизационната кампания в България и против ограничителните мерки, които са единственото спасение. Наясно сме какво е въздействието на техните думи върху хората, но всеки ден виждаме и кошмарните последици от тях.

Затова решихме да се обърнем към с открито писмо и да ви поканим в „червените зони“, за да видите със собствените си очи как пациентите ни се борят за всяка глътка въздух, да усетите мъките, които преживяват, да чуете от историите им и колко съжаляват, че не са повярвали на нас – медиците. Ще ви срещнем и с почернените семейства, чието единствено желание е да върнат времето назад.

Може би, след тази визита вие ще промените своята позиция, а това би помогнало на повече хора да съхранят живота си.

При желание от ваша страна да посетите нашите COVID отделения, можете да се свържете с нас чрез телефоните на двете лечебни заведения.

С уважение: д-р Стефан Василев, началник COVID зона в болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“

За автора

Коментари (3)

 1. В Италия, хората се опариха жестоко от ковид, което доведе до 89 процента ваксинация! Антиваксърите правят страхотни протести, но техните аргументи са обиди, насилие и отричане на вируса, мерките и ваксинацията! Но понеже артикул 32 казва, в тяхната конституция, че държавата, трябва да се грижи за здравето на общността, отричат и този артикул! Така, че всички ваксинирани, са твърдо срещу шарлатаните!

  Отговор
  • София, ваксините не намаляват заразяемостта – виж как растат случаите на която и да е държава в Европа! Следователно, те са единствено индивидуална мярка, а не обществена! Разликата е много ключова и ваксинираните някакси не успявате да я проумеете. След като е индивидуална, няма смисъл от зелени сертификати и задължителна ваксинация. Ти знаеш ли, че 30-годишните имат риск от смърт от вируса под 0.1%, а 80+ годишните – над 8%? Данни от България. Защо не ги показват никъде? Ако искаш да намалиш натиска върху болниците и смъртността, опитай се да таргетираш тази група от населението, а не да пускаш статии как 20 годишна умряла, или новородено – това (както и тази статия) са опити да въздействаш на хората емоционално, а не рационално. Затова не се и получават. Ето това са аргументите на „антиваксърите“.

   Отговор
   • А дали сте погледнали диаграмите в някой от сайтовете за Ковид статистика (на световно ниво)? Дали успяхте да разчетете какво Ви показват? Например в Англия: заразяването не намалява след като са ваксинирани вече голям процент от обществото (тук в подкрепа на Вашето изказване), но пък вижте как кривата на смъртността рязко пада след ваксинация. В страни, които са с нисък процент на ваксинация при всеки пик на заразата е пик и на смърността. Това дали е случайно? Защо антиваксърите не го виждате това?

    Отговор

Вашият коментар