Слънцето се усмихна за Кари (снимки)

Два концерта и две пълни зали отбелязаха отминалия уикенд, в който ученици се опитаха да помогнат на съученичката си, 16 годишната Катерина Матеева – Кари. Както вече цяла България знае, тя пострада при тежка катастрофа на 19 май, след като се прибираше от училище.

В събота приятелите и съучениците на Кари бяха избрали откритата сцена на Лятното Кино „Орфей“ в Пловдив, не за друго, за да дадат гласност на всички безредици, които се случват в страната, Защото инцидентът с Кари е само малка част от това, което се случва зад поредния завои. 

Жалкото е, че се позволява това да става в натоварено кръстовище в центъра на втория по големина град в България. Жалкото е, че чуждестранният гражданин от гръцки произход предизвикал инцидента е все още необвиняем и пуснат под парична гаранция, въпреки, че е минал на червено и е карал с близо 100 км. в час.

Жалкото, е че децата са тези, които трябва да мислят за случващото се и да търсят подкрепата на президента, за да се вземат мерки и някой най-после да се изправи пред Темида, заради тях? Защото на мястото на Катерина можеше да е всеки!

В събота /31.05/ през деня времето беше мрачно и имаше опасност от дъжд, но малко преди началния час на концерта (19:00) облаците се разпиляха и слънцето се усмихна за Кари и публиката на тепето.

Десетки изпълнители, дошли практически от цяла България танцуваха, играха, пяха и свириха напълно доброволно. Няколко стотин души си купиха билетчета от 5 лева, за да помогнат за лечението на Кари, но останаха и приятно впечатлени от талантите на изпълнителите.

В началото младите пловдивчани отбелязяха, че този концерт не е просто, за да се съберат средства, а за да се обединим най-накрая в борбата срещу войната на пътищата.

„Това утре може да се случи на всеки, постоянно стават такива инциденти. Смятате ли, че присъдите на хората са достатъчни за отнетите човешки животи или здраве? Нека спрем тази лудост“, призоваха учениците, организирали благотворителните концерт на 31-ви и 1-ви юни.

Похвала за всички деца и всички участници, които станаха част от това голямо събитие. 

Време е някой да ги чуе, защото те крещяха много през двата дни и се надяваме да продължават да крещят. За Кари.

 

СНИМКИ от концерта в клуб Галакси може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар