Снегът затвори пътя за Лилково, без ток са в селата Бойково и Дедово

Около 40 сантиметра нова снежна покривка се е образувала във високопланинските села на община „Родопи”. Пътят за Лилково е затворен от снощи, но се очаква до обед два трактора на почистващата фирма да пробият снежната партина. В момента в селото има 15 души.

„Тъй като не за първи път снегът изолира селото, всички постоянно живеещи там са запасени с храна и дърва за огрев”, каза кметският наместник Румен Димитров.

Заради авария на електропреносната мрежа без ток са в селата Бойково и Дедово. Екипи на ЕВН работят по отстраняване на проблема.

Пътят към Ситово е проходим, в момента се почиства 3-километровата общинска отсечка до селото. Очаква се машина да влезе и да започне разчистване на вътрешните улици, съобщи кметският наместник Виделина Сръчкова.Тя каза, че все още очаква посетителите, които са изкарали уикенда в едно от най-високите села на община „Родопи”  заради кукерския празник „Старци” да започнат да  напускат населеното място още преди обяд.

За паднали клони във вилната зона на село Марково е съобщила още сутринта Десислава Терзиева, кмет на селото.

Разчистването на пътя за Скобелево е започнало още тази нощ и пътят за селото е проходим.

Няма постъпили сигнали за бедстващи хора или за закъсали автомобили.

Заради падналия мокър сняг пътната обстановка  към и в населените места от община „Родопи” е усложнена. От община „Родопи”  напомнят на водачите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с условията скорост, тъй като са възможни заледявания.

От общината са в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по зимната подготовка и призовават при кризисна ситуация да се подава информация на дежурния телефон  032/ 604 -139.

За автора

Вашият коментар