Соня Йончева стана посланик на УНИЦЕФ в България

Най-известната българска оперна певица Соня Йончева е новият национален Посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България, съобщиха от организацията. Тя ще бъде застъпник за правата на децата, включително правото на здравеопазване, образование, равенство, закрила, и ще насърчава социалните промени и участието на децата в изграждането на тяхното мечтано бъдеще.

Ето какво споделя самата тя за новото си амплоа:

„Подкрепата за УНИЦЕФ в България е много важна за мен. УНИЦЕФ дава глас на децата и създава по-добър свят, в който те могат да се развиват и да реализират собствения си потенциал. Да можеш да помогнеш и да си част от тази кауза е прекрасно. Аз съм израснала в България, стремейки се да стана оперна певица, и изпитвам силна лична ангажираност към децата в родината си. Бих искала да покажа на децата, че мечтите наистина могат да се сбъднат, ако вярват в тях и ако следват пътя си непрекъснато. Чувствам се толкова щастлива и за мен е чест да бъда обявена за национален посланик на УНИЦЕФ в България. Радвам се, че се присъединявам към световноизвестна организация с доказан опит в защитата на правата на детето и с мисия за по-добро бъдеще за всяко дете!

Чрез моето изкуство се надявам да вдъхновя децата и младите хора никога да не губят гласа си, да станат по-силни и да подкрепят промяната на света, в който искаме да живеем.“

Световноизвестното сопрано е една от най-завладяващите оперни изпълнители в днешно време. Родена в България, Соня се утвърждава на най-големите оперни сцени по целия свят, като получава огромни признания както от критиците, така и от публиката. Известна със своя красив глас и изключително сценично присъствие, Соня се стреми да подкрепя и каузи за децата и семействата по света.

Тя се присъединява към усилията на УНИЦЕФ България да повиши осведомеността за значението на образованието и в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите. Особено във времената на безпрецедентна криза и глобална пандемия, изкуството и музиката предлагат убежище и механизъм за справяне с „новото нормално“.

От днес тя поема официалната си нова роля като национален посланик на УНИЦЕФ в България и заема място сред видни личности, които допринасят за мисията на УНИЦЕФ да промени живота на децата.

„Със своя силен ангажимент към децата, нуждаещи се от по-добро образование, достъп до услуги, подкрепа за психичното здраве, защита от насилие и намаляване на бедността, Соня е силен съюзник за постигане на целите на УНИЦЕФ и създаване на по-добър свят за всяко дете, който може да достигне до сърцата и умовете на хората в България, а и извън нея”, каза Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.

Вашият коментар