Транспортен хаос на Околовръстното в Пловдив

Кметът Здравко Димитров поиска от АПИ поетапно ремонтиране на шосето

Във връзка с множество сигнали и оплаквания, постъпили в Община Пловдив заради настъпил транспортен хаос при ремонта на втория участък от Околовръстното шосе, кметът на Пловдив Здравко Димитров търси съдействие от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Със заповед на агенцията от 9 март се затвори участъкът от републикански път II-86 (Околовръстното шосе) от км 6+945 до км 12+540. Така на практика жителите на селата в Родопската яка и най-вече тези живеещи в Марково, са лишени от възможността да стигнат до селото или да слязат в Пловдив.

Най-голямата част от сигналите и оплакванията са именно от жители на селата в Родопската яка, които са имали затруднения с придвижването днес сутринта, след затварянето на участъка от Кръговото кръстовище на Кукленско шосе и Околовръстния път, до светофара на пътя за Първенец.

„Настоявам АПИ да променят заповедта си и да оставят поне един от пътищата към Марково да функционира, като не затварят целия шесткилометров участък, а ремонта да се извършва поетапно. Ние в Пловдив вече имаме опит с нощно полагане на асфалт на възлови кръстовища в града и мога да уверя, че така проблемите пред гражданите са значително по-малко. Не виждам причина този способ да не бъде приложен и при ремонта на Околовръстното шосе“, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

СНИМКА: 4К Студио

За автора

Вашият коментар