Цитати на Елин Пелин красят едноименното училище в Пловдив

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, в основно училище „Елин Пелин“ беше подредена уникална изложба с цитати на големия български писател. Те ще посрещнат децата, когато се завърнат в клас след онлайн обучението.

Идеята за изложбата възниква още през февруари и е част от дейностите по отбелязването на 90-та годишнина на училището. Постерите са изработени от учители и представят едни от най-красивите цитати на Елин Пелин. Паралелно с това от училището отличиха всички, които помагат неуморно на учебното заведение да се утвърди като едно от най-добрите в Пловдив.

„Едва ли има по-подходящ ден да направим това, защото всички, които се включиха в инициативата, могат да бъдат наречени будители. Будители са били Тодор и Ана Пулеви, които в миналото даряват мястото, на което изниква училището, будител е и патронът Елин Пелин, който заема трайно място в нашата литература като образец на художествено съвършенство. Будители са всички, които препрочетоха творбите на „певеца на българското село“, всички учители, които заедно впрегнаха усилия, за да се осъществи тази прекрасна идея“, заяви директорът Таня Вангелова, която показа своеобразната изложба на кмета Димитър Колев.  

Вашият коментар