Училищен директор: Родителите да забравят за ден вечното си „имам право“ и да помогнат

Директорът на на столичното 119-то училище – Диян Стаматов, изрази своето мнение в социалните мрежи за предстоящото тестване на децата, акцентирайки на важността малчуганите да знаят какво и защо се случва, както и на това, че институциите са объркани и безпомощни в създалата се ситуация.

„Тестове. Трудна ситуация. Пред нас е един от най-важните уроци!

От тези които ги няма написани в учебниците, но пък показват силата на духа.

За родителите е уместно да разкажат на децата си какво се случва, защо едни са в училище, а други не. Да забравят за ден вечното си “имам право” и да приложат “с какво да помогна”.

Учителите са по-притеснени по ред причини, от друг път. Те си остават най-тихите доброволци, които ще свършат нещо, което със сигурност не е тяхно задължение. Но, пък да покажат изключително важната си роля пред малките герои на деня.

Дали е правилно или не…

Мнения толкова, колкото хора сме!

Но, е изключително важен този урок за най-малките!

Да им отговорим на хилядите, важни за тях, въпроси и да … продължим напред още по-уверено.

А институциите… те показаха за пореден път своята безпомощност и обърканост. Забравиха, че сме в едно друго, много ново време. Забравиха да чуват, когато интелигентно им се говори!

Такива са си…“

За автора

Коментари (3)

 1. Много точен коментар от страна на директора. Не може само да изискваш, трябва и да помагаш, особено в такива времена и когато става въпрос за собственото ти дете. За съжаление болшинсвото от родителите както обикновено искат да прехвърлят цялата отговорност към институциите, за да не се занимават те.

  Отговор
  • Извинете, кой точно родител прехвърля отговорността и на коя институция и щом сте родител как смятате, дали всеки от нас не би дал всичко, за да е здраво детето му?
   Поставяте всички родители под общ знаменател и окачествявате и оеднаквявате нещата. Изглежда, че точно Вие прехвърляте цялото си недоволство към околните.
   А колкото до директорът – нима смятате, че децата не са наясно защо някои от съучениците им ще ходят на училище, а други – не?
   Децата не са това, което бяха и знаят и усещат дори повече от нас, не са полуидиоти, както се опитвате да ги съчините.
   Като директор подбирайте по – внимателно думите, с които се обръщате към болшинството от мрънкащи и вечно недоволни кисели родители, както ни описвате, защото именно нашите деца пълнят училището, което представлявате и които сега са на прицел и заложени на карта в смешна правителствена игра.

   Отговор
 2. Стига с тоя Д. Стефанов! Писна ми от глупостите му! Поръчков писач! МО няма ли министър, който да го уволни?

  Отговор

Вашият коментар