„Усмивки под тепето“ започва с концерт на Летния театър

Новият театрално-комедиен фестивал „Усмивки под тепето“ събира от днес любимите ни лица от България на една сцена в Пловдив. Наситената и цветна програма е подходяща за цялото семейство. Събитието е организирано от „MaskArt“ съвместно със сдружение „БГ Бъди активен“ и неговата кауза #БезОтпадъци.

Тази вечер от 20 часа на Летен театър „Бунарджик“ ще може да се насладим на концерт на трио „Сопрано“.

На следващия ден се забавляваме със спектакъла „Извънредно любовно“, в който участват Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова.

На 1 септември ни очакват две събития. Първото е на Държавен куклен театър Пловдив от 10:30 часа със заглавие „Чук и Пук“, подходящо за деца над 4-годишна възраст.

По-късно през деня ще станем свидетели на нещо необикновено, а именно грандиозния спектакъл „Смехът е разрешен“. В него ще видим уникалното участие на Виктор Калев, Богдана Карадочева, Мария Сапунджиева, Аня Пенчева, Нели Петкова, Павел Иванов, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Съефан Димитров и Златните момичета в художествената гимнастика на сцената на Летния театър от 20 часа.

Интересен акцент на фестивала ще бъде присъединяването му към семейството на събитията #БезОтпадъци, които се случват в града в последните три години, организирани от сдружение БГ Бъди активен. “Масовите събития като фестивали, концерти, спектакли са едни от най-приятните моменти в живота на всеки град. Но освен положителните емоции, те носят със себе си и много отпадъци.

Проектът „Партньорство за красива и чиста България“ подкрепя големи събития в цялата страна с идеята да помислим за отпечатъка, който оставяме след себе си докато се забавляваме и как можем да го избегнем.”, казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен. По време на събитието ще се проведе мащабна информационна кампания, на която доброволци ще обясняват ползите от разделното събиране и рециклиране и как то трябва да се случва правилно. Ще бъдат разположени и кошчета за разделно събиране и арт инсталацията Шишеяд, която ще събира пластмасовите бутилки генерирани от публиката.

Програмата на фестивала по дни:

Билети на каса Маскарт в дом на културата „Борис Христов“, Grabo.bg и на телефон 0894/61 11 88.

Проектът е част от програма НАСЛЕДСТВО на Европейска столица на културата пловдив 2019

За автора

Вашият коментар