Увеличават скоростта по „Асеновградско шосе“ на 70 км/ч

До броени дни максималната скорост за движение на автомобили по „Асеновградско шосе“ в Пловдив – от колелото на „Околовръстното“ до кръстовището с улица „Цар Симеон“ в „Тракия“, става 70 км/ч. Днес служители на ОП „Организация и контрол по транспорта“ поставиха съответните знаци, които разрешават по-високата скорост.

В момента те са покрити до пълното приемане на обекта от ОД на МВР. За по-голяма безопасност е монтирана и 140 метра мантинела между двете платна на пътя, така че да няма безразборно пресичане на пешеходци.

Решението за тази промяна беше взета преди време след заседание на Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движението. Заместник-кметът Тодор Чонов припомни, че промяната е заложена и в Генералния план за организация на движението.

„С нововъведението трафикът от и за околовръстния път на Пловдив ще се изтегля по-бързо. Този пътен участък дава възможност за по-висока скорост, тъй като се използва предимно от шофьори на МПС и много рядко има други участници в движението“, уточни Тодор Чонов.

За автора

Вашият коментар