В Пловдив ухае на пролет

Зловонна миризма тормози пловдивчани в последните часове. Мненията на хората варират от „наторяват земеделските земи“ до „идват избори“, но изключвайки предположенията и шегите, из целия град се носи неописуема смрад.

От Община Пловдив информираха, че са отправили сигнал до компетентната институция РИОСВ за изясняване на проблема, а от там са информирали, че такава вече е започнала, причината е локализирана и съвсем скоро ще бъде оповестена публична информация. От инспекцията уверяват, че миризмата идва от наторени площи край Пловдив и не опасна.

В следобедните часове кметът на район „Тракия“ – Костадин Димитров, информира, че източникът на замърсяването е локализиран. Ето и неговите думи:

„Във връзка с миризмата, за която получихме много сигнали (първият от които – от собственото ни обоняние;)), заедно с еколози предприехме следните действия: извършихме проверка в пречиствателната станция, където не открихме нередности; открихме източника на миризмата в селскостопанските полета в близост, прясно наторени с оборска тор ; сигнализирахме на РИОСВ и кмета на Община „Родопи“.

Вашият коментар