В Пловдив започва мащабен ВиК ремонт

До седмица в Пловдив ще стартира мащабен проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда в Пловдив на стойност 7,8 милиона лева, съобщи кметът Здравко Димитров. Средствата за целта са осигурени от „Български ВиК холдинг“ ЕАД“.  

С изпълнението му се цели подмяна на съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и от полиетилен за разпределителните клонове от мрежата, в резултат, на което ще бъдат подобрени качествата на питейната вода и ще се намалят загубите.  Проектът ще реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху качеството на живот и жизненият стандарт на населението.

„Изпълнението ще бъде поетапно и ще се съобрази с реализацията и на другите инфраструктурни проекти, по които се работи в града, така че да не се блокира движението“, обясни управителят на „ВиК“ ЕООД – Пловдив Спартак Николов.

В проекта се предвижда подмяна на съществуващите магистрални водопроводи по бул. „Хр. Ботев“ северно платно – от площад „Централна гара“ до „Коматевски възел“ и към пресечката с ул. „Сергей Румянцев“, захранващ водопровод по бул. „Хр. Ботев“ – локално платно – от „Централна гара“ до „Коматевски възел“; магистрален и главен водопровод по бул. „Коматевско шосе“ западно платно – от „Коматевски възел“ до бул.“Ал. Стамболийски“; магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – изток“ и магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – запад.  Така общата площ на изпълнените нови асфалтови  настилки ще бъде 49 900 м2.

Ето и подробното описание на участъците:

По бул.“Христо Ботев“ северно платно от площад „Централна гара“ до ул.“Любен Каравелов“ – северно платно – площ приблизително 6 900 м2.

По бул.“Христо Ботев“ – от ул.“Любен Каравелов“ до подход за кв.“Христо Смирненски“ – северно платно   – площ приблизително 7 700 м2.

По бул.“Христо Ботев“ – от подход за кв.“Христо Смирненски“ до бул.“Никола Вапцаров“ – западно платно – площ приблизително 7 600 м2.

На кръстовище на ул.“Коматевско шосе“ и бул.“Никола Вапцаров“ –  площ приблизително 1 600 м2.

По бул.“Коматевско шосе“ – от бул.“Никола Вапцаров“ до бул.“Александър Стамболийски“ – западно платно –  площ приблизително 4 400 м2.

По бул.“Коматевско шосе“ – от бул.“Никола Вапцаров“ до бул.“Александър Стамболийски“ – източно платно – площ приблизително 4 600 м2.

По бул.“Копривщица“ – от бул.“Христо Ботев“ до бул.“Пещерско шосе“ – източно платно ще бъде премахната паважната настилка и ще бъде изпълнена нова асфалтова настилка с приблизителна площ 8 600 м2.

По бул.“Копривщица“ – от бул.“Христо Ботев“ до бул.“Пещерско шосе“ – западно платно –  с площ приблизително 8 500 м2.

За автора

Вашият коментар