Вотът в УМБАЛ „Свети Георги” ще е в 5 секции

Общо 442 гласоподаватели – 343 пациенти и 99 служители от дежурния персонал на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, ще упражнят правото си на глас в 5 избирателни секции днес.

Две от секциите са обособени за пациенти с КОВИД-19. Едната е в Клиниката по инфекциозни болести, намираща се в съседство с Хирургичния блок в База 2 на болницата на бул. „Пещерско шосе“ №66.

В нея ще гласуват 150 пациенти. Другата секция е в Отделението по нефрология в База 1 на бул. „Васил Априлов“ №15А, в която 43 лежащо болни с КОВИД-19 са заявили желание да гласуват.

В сградата на Хирургическите клиники в База 2 има още две избирателни секции. В Клиниката по ортопедия и травматология на 5-ия етаж ще гласуват 59 души, които се лекуват в клиничните звена от 1-ви до 5-и етаж включително, както и пациентите от Отделението по фтизиатрия към Клиниката по пневмология.

На 11-ия етаж във Втора клиника по хирургия правото си на глас ще могат да упражнят 67 пациенти от стационарите от 6-и до 12-и етаж. За секцията в Клиниката по кожни и венерически болести в База 1 са се записали за гласуване 24 пациенти.

За автора

Вашият коментар