Започват масирани проверки за носене на маски в градския транспорт в Пловдив

Започват ежедневни проверки за правилно носене на маски в градския транспорт, а нарушителите ще бъдат глобявани. Това съобщи кметът Здравко Димитров днес. Поводът е, че се наблюдават все по-чести нарушения от страна на пътниците в автобусите, а броят на заразените с коронавирус в последните дни в Пловдив се увеличава, което натоварва здравната система с града.

„Все още от общо 30 легла 22 са незаетите в COVID отделението в болница „Свети Мина“ и 10 от 25 – в „Свети Пантелеймон“, конкретизира кметът и призова гражданите да спазват противоепидемичните мерки за хигиена и дезинфекция, както и да носят маски на закрито и да ограничат посещенията си в нощните заведения. Той посочи, че „трябва да бъдем подготвени и за онлайн обучение, въпреки че децата по-леко преболедуват“.

Кметът подчерта, че освен двете общински болници, които са обезпечени с дезинфекциращи материали, лекарства и медицинска апаратура в града има и частни, които приемат пациенти със симптоми на COVID – 19.

„За първи път от години МБАЛ „Свети Мина“, която е на първа линия в борбата с COVID, е на печалба, връща си заемите. Ръководството на Община Пловдив продължаваме да работим по увеличаване на клиничните пътеки, които се плащат от НЗОК. Застанахме зад лекарите и тяхната работа и болницата вече започна да си стъпва на краката“, припомни Здравко Димитров.

Предстои на среща с Областния управител Дани Каназирева да се вземе решение за по-сериозни мерки по ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията в Пловдив.

За автора

Вашият коментар