Пловдив изпревари цяла Европа с първата фабрика за ядливи чаши

Първата фабрика в Европа за биоразградими ядливи чаши Cupffee беше открита в Пловдив. Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. В момента се произвеждат 2.5 млн. бройки месечно, а след пускането на още три производствени линии капацитетът ще се вдигне на 10 милиона месечно.

Cupffee е част от зелената революция и носи специално послание към потребителите. Основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат за повече от 400 години.

Чашата е създадена от изцяло натурални съставки. Чашата е напълно чист продукт, без ГМО продукти, изкуствени оцветители, подсладители или консерванти. И е произведена чрез 100% екологичен процес.Сред официалните гости на събитието бяха министърът на икономиката Даниела Везиева, кметът Здравко Димитров, кметът на район Тракия Костадин Димитров, посланици, чуждестранни гости и инвеститори, бизнес партньори, приятели.

В своето приветствие министърът на икономиката Даниела Везиева коментира, че когато предприемачеството се срещне с професионализма се получават резултати. „Ще се радвам за новите мерки, които предстои да разкрием, да кандидатстват фирми като тази“, отбеляза тя.„Изключително горд и щастлив съм, че Пловдив е инкубатор на иновативни и креативни компании от световен мащаб. Cupffee е бих казал „прост“ продукт, който обаче по гениален начин решава един актуален проблем в глобален мащаб: нулеви отпадъци, пестене на биологични ресурси, истински екологична алтернатива на често употребявана опаковка за еднократна употреба и едновременно истинска наслада за потребителите.

Това е бъдещето и пример как трябва да се търсят прости, нестандартни, работещи решения на наболелите въпроси на нашето време“, заяви на откриването на фабриката кметът Здравко Димитров.

2010 се създава идеята за един по-устойчив свят. Четири години опити и разработки е факт брандът Cupffee. След още четири години започва и индустриалното производство. Днес е факт новото и по-голямо производство с инвестиция в изграждането на автоматизирана производствена линия.

Коментари (3)

  1. Купих си от Лидл. Много ми харесват. Добре е хартиената дръжка да има и дъно. Иначе е нехигиенично да се оставят на маса.

    Отговор
  2. Преди няколко години за пирви път на изложение във Флоренция-Италия ядох и пих кафе.Имам и снимка

    Отговор
  3. Страхотна идея…. да ги набумкат с палмово масло, което води до рак!!!!

    Отговор

Вашият коментар