„Помнете първите!“

Събитие с обществена значимост, касаещо ранните години на пловдивския футбол, организират от Сдружение ПФК Ботев през тази седмица.

В петък, 18 юни, от 10.30 часа в Регионален исторически музей – Пловдив ще бъдат представени уникални и непоказвани до този момент документи и артефакти, свързани с историята на футболен клуб „Ботев“.

Организаторите от Сдружение ПФК Ботев са убедени, че това, с което ще се запознае пловдивската общественост, ще се превърне в знаково събитие за града и неговата футболна история.

Специално създадено за предстоящото събитие видео, което можете да видите в материала, още от сега гарантира, че предстоящата изненада ще разбуни духовете в Пловдив, а MediaCafe ще има удоволствието да излъчи директно, чрез LIVE STREAM в своята Фейсбук страница, случващото се в легендарната зала „Съединение“.

Гост-участник  на събитието в Историческия музей ще бъде Боян Ботйов – почетен член на футболен клуб „Ботев“ и правнук на генерал Кирил Ботев, брат на безсмъртния поет и революционер Христо Ботев.

Достъпът до Историческия музей ще се осъществява само с поименни покани, поради противоепидемичните мерки, непозволяващи струпването на голямо количество хора на затворено пространство.

Припомняме, че през 2019 година от „Ботев“ показаха Учредителния протокол на клуба от 11 март 1912 година, както и редица документи, разясняващи избора на клубна емблема и цветове. 

Вашият коментар