Разказват интересни факти за динозаврите в Природонаучния музей

Открита лекция на младшия стажант към Природонаучния музей – Теодор Йонов, ще могат да чуят днес от 11.00 часа в зала „Динозаври“ гостите на Приородонаучния музей в Пловдив . Тео е на 13 години и винаги е изумявал публиката на музея с обширните си познания за динозаврите и за природата като цяло.

Посетителите ще имат уникалната възможност да научат интересни факти за динозаврите в залата, както и за други представители на гигантските влечуги, населявали нашата планета в минали геологични ери.  Тематичното образователно събитие, както и предколедният творчески конкурс „Ерата на динозаврите“, са част от дълготрайната образователна програма, която ще се развива в новата експозиция.

Най-добрите детски рисунки от конкурса, който е активен до неделя, ще бъдат изложени пред публиката на музея в специално отредено за това пространство в зала „Лотос“, а първите три места ще бъдат отличени с награди.

Напомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) в сградата на музея ще има мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове на цена от 10 лева.

За автора

Вашият коментар