РЕТРОСПЕКТ – с любов към Пловдив

Тази вечер (31 март 2024 г.), последната прожекция на фестивала „София филм фест“ в Пловдив, бе запазена за напълно пловдивски филм. А това е много важно!
За първи път филм, сниман изцяло в Пловдив, е заснет с изцяло пловдивски актьорски състав, от режисьор, който отдавна живее в Пловдив, закупил е къща в Пловдив за заснемането на филма и е написал и сценария. Дори апаратурата за заснемане е закупена за тази цел. Това е единственият (а това го прави и първият), известен на мен пълнометражен игрален филм, който може да се нарече напълно пловдивски!
Редом с великолепните професионални актьори, във филма се снимат и хора, за които сцената може и да им е позната, но не и снимките пред камера. Керана е изненадата за всички.
Ако добавим и трудността от езиковата разлика (актьорите са българи и не всички знаят английски, а режисьорът е шотландец, който не знае български), резултатът е повече от добър.


Защо пиша за това?
Пиша за това събитие, защото то е резултат на една силна любов. Любовта на един чужденец, артист и космополит, който е решил трайно да остане в нашия град, защото е влюбен в него. Влюбен от първия ден, в който се е оказал тук. При това, съвсем случайно.


Искам да обърна специално внимание на това събитие, защото филмът официално ще тръгне по кината на 3 май 2024 и ви приканвам да го гледате. Независимо дали ще ви хареса, независимо как ще приемете сценария (който впрочем е доста увлекателен и неочакван), идете и го гледайте. Защото филмът е за Пловдив, за пловдивския дух и е сниман с голяма любов към Пловдив. Екипът на филма го заслужава. Направете си подарък, изненадайте себе си.

Ето и рекламния клип за филма!

За автора

Вашият коментар