Криво огледало: Судоку решава транспортната криза в Пловдив

Минути след като стана ясно, че районните кметове на Пловдив искат оставката на кмета по строителството Пламен Райчев, поради невъзможност жените им да джиткат с колите си предколедно в района на „Метро“, градоначалникът Здравко Димитров се изнерви на липсата на деликатност и толеранс, демонстриран от вътрешната съпротива и излезе с официално предложение към завераджиите.

„Като са толкоз курназ, да дойдат да си премерим айкю-тата на по едно судоку. Хайде да ги видя! Голи до кръста, ек-ек пред елхата на копчетата, да си ударим по една „минута е много“ и да спрем да занимаваме хората с глупости.

Не стига, че оправям бадева улици в „Източен““, все едно ми са важни, а вместо благодарност, само интриги“, гневно обяви Здравко Димитров, докато Райчев сечеше пореден дънер на „Даме Груев“.

Реакцията не закъсня и райските кметове също излязоха с предложение:

„Вместо интелектуални мурафети, да вземе кмета да излезе от „Смирненски“ и да се разходи из града. Няма ний да му берем гайлето на Райчев, та на следващите местни избори да получим 37 гласа от случайни пешеходци и да станем безработни“, категорични бяха автентичните гербери.

Помолен за коментар на случващото се, бившият кмет на Пловдив не скри изненадата си от разразилия се конфликт:

„Наистина не разбирам защо ме търсите. Знаете, че винаги съм бил в перфектни отношения със Зико. Дет се вика, хляб сме яли от една копанка, тетрис сме играли в една заседателна зала. Сигурно проблеми с комуникацията са причинили тази неразбория. Чух, че пиарката напуснала и вероятно стиковката в мненията се е разпаднала.

Аз ще звънна един телефон на районните да ги помоля да се кротнат. И на Райчев бих звъннал, ама му нямам координатите“, смутен промълви Тотев от пленарна зала, където с колегите си от парламентарната група продължава да кове закони за просперитета на нацията.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар