Веселина Александрова: Защо общината крие конкурса за Омбудсман?

Общинският съветник от Демократична България в Пловдив Веселина Александрова коментира начина на обявяване на конкурс за градски омбудсман в социалните мрежи и пред MediaCafe.

Обявен е конкурс за Обществен посредник за Пловдив. Крайният срок за кандидатстване е 20 септември т.г. (Разбира се, съобщението за конкурс не е в раздел „Търгове и конкурси“ на сайта на общината, а само случайно може да попаднеш на него – Конкурс за обществен посредник)


В разговор Александрова сподели, че е попаднала на обявата съвсем случайно, докато е преглеждала официалния сайт на общината, и то в раздел Общински съвет, а не в раздел „Търгове и конкурси“, където би следвало да бъде и където такава информация за конкурса липсва.

От официалния сайт на община Пловдив става ясно, че единствените места, в които е обявена информацията за всеки, който желае да се кандидатира са само вестник Марица, таблото в сградата на общината и на официалния им сайт. Докато в Правилника за организация на дейността на обществения посредник в чл. 6 ал. 2 пише, че „Конкурсът се обявява публично чрез електронните и местни печатни медии“. Освен ако „медии“ не означава и таблото на вратата.

„Защо е толкова трудно да се намери тази обява, а не е масова? Няма я в нито в раздел новини в сайта на общината, нито в „Търгове и конкурси“, където й е мястото. Трябва много да се поровиш и случайно да попаднеш, за да разбереш, че Пловдив има официално обявен конкурс за обществен посредник.“, казва Веселина Александрова.
За автора

Вашият коментар