След първо класиране в ПУ, 4300 кандидат-студенти вече са приети

4300 кандидат-студенти са приети на първо класиране в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Бройката напълно отговаря на пълния държавен прием в бакалавърски и директните магистърски програми за академичната 2013/2014 г. Това съобщи зам.-ректорът проф. д-р Георги Тотков.

Записването започва от утре 23 юли до 25 юли, като студентите, приети на първо желание, не се запишат в указания срок, губят право на участие в следващите класирания. Приетите по втора, трета и т.н. специалност, желаещи да участват в следващо класиране, трябва да подадат декларация по образец при инспектора по специалността, в която са приети до момента. Ако не успеят да се класират за по-предната желана специалност, запазват мястото си в специалността, в която са били приети.

Максималният бал 36 тази година е достигнат в специалността „Физика и математика” – редовно обучение, а с минимален 18, може да се влиза в специалности „Бизнес информационни технологии”, „Български и английски език”, „Български и испански език”, „Информатика”, „История”.

Продължава записването за платено обучение за завършилите вече едно висше образование по държавна поръчка, за тези, които искат паралелно да следват две специалности или искат да се прехвърлят от частно висше училище в Пловдивския университет, както и за чужди граждани, които изучават в продължение на една година официалния език на страната ни в Департамента по български език на ПУ „Паисий Хилендарски”.

 

За автора

Вашият коментар