Учете мода, изкуство и дизайн в Италия

Един от най-реномираните колежи за мода, изкуство и дизайн в света гостува с презентации тип творчески семинар в София, Пловдив и Варна. Реномираните Istituto Europeo Di Design ще проведат срещите си между 14 и 16 април. IED има бази в Милано, Рим, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сан Пауло и е най-големият частен колеж за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа.

Презентациите ще представят колежа и неговите програми. Творческите семинари ще се състоят от лекция и интерактивен уоркшоп с аудиторията. 

IED предлага бакалавърски и магистърски програми, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език. Сред специалностите се нареждат Архитектура, Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Промишлен дизайн, Транспортен дизайн и Ландшафтен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт

Творческият семинар „Blurred Lines..while looking over the edge..” ще разгледа взаимосвързаните теми: архитектура, дизайн, изобразителното изкуство и музика. Ще се запознаете със съвременния обхват на концепциите „Dé-framing”, „Cave” и „Fractured Time” и как те се прилагат от известни арт личности като Александър Маккуин, Дъг Айткен, Хал Уотс, Андрей Тарковски, Сами Баложи и архитектурно студио NADAAA. Ще бъдат представени иновативни подходи за плавен преход между материалния и дигитален свят, с цел да избегнем временните ни затруднения в ежедневието.

Дългогодишните близки взаимоотношения на IED с водещи бизнес-организации в областта на дизайна значително улесняват навлизането на студентите в професионалния живот посредством стаж в края на обучението. Ежегодно близо 100 компании, между които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips участват по различен начин в провеждането на стажа на студентите, наблюдавайки тенденциите им за развитие. Повечето от възпитаниците на института започват работа в рамките на 6 месеца след дипломиране.

IED организира изложения и модни ревюта, в рамките, на които студентите демонстрират свои проекти и установяват контакти с професионалисти от бранша.

Всяка година колежът отпуска стипендии за чуждестранни студенти. За стипендиите се кандидатства чрез изпращане на пакет от документи и снимки или видео клипове по предварително зададена тема.

Презентациите ще се проведат, както следва:

Варна – 14 април, х-л „Голдън Тюлип”, 18:30 часа

София – 15 април, х-л „Кемпински Зографски”, 18:30 часа 

Пловдив – 16 април, х-л “Тримонциум”, 18.30 часа

Направете вашата регистрация от този линк тук:

Вашият коментар