Изтича срокът за подаване на документи за записване в ПУ

Продължава записването за единични свободни бройки в 7 факултета

На 15 септември 2022 г. изтича срокът за подаване на кандидатстудентски документи за записване за последните свободни места в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, обявиха от висшето училище.

Единични свободни места за обучение, субсидирано от държавата, има в 7 от факултетите. Става въпрос за прием на студенти във Физико-технологичен, Химически, Филологически, Философско-исторически, Биологически, Педагогически факултет, Факултет по икономически и социални науки, като 11 от специалностите са бакалавърски програми от приоритетни професионални направления, по които приетите ще се обучават с държавна субсидия, без такси за целия период на следване за новоприети студенти в държавна поръчка, обясни зам.-ректорът по информационна инфраструктура и акредитационни процедури проф. д-р Антон Илиев.

Единични свободни места има и в 3 от факултетите за специалности в платено обучение. Поради високия интерес от страна на кандидат-студентите в Педагогическия факултет е обявен допълнителен прием за 10 места в една от най-желаните специалности – „Психология“ в редовна форма на обучение. Такива места за платено обучение са разкрити също във Факултета по икономически и социални науки и във Филологическия факултет, допълни проф. Илиев.

Свободните места и условията за прием за тях са публикувани на сайта на висшето училище на следния линк: https://uni-plovdiv.bg/pages/index/2540/  

Тази седмица ще се проведе и изпитът по „Актьорство за драматичен театър“. По традиция на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ той се насрочва в три конкурсни кръга в три последователни дни на месец септември. През тази година определените дати са 14, 15 и 16 септември, припомниха от висшето училище.

За автора

Вашият коментар