Кой ще спечели титлата „Най-добър оратор“ в България?

13 състезатели от българските клубове по ораторство и лидерски умения “Sofia Toastmasters”, “Business Park Toastmasters” и “Speak and Lead Toastmasters”, “Biz Labs Toastmasters” и “Varna Toastmasters” ще се съревновават за титлата оратор №1 в България за 2021. 

Състезанията се организират от Toastmasters Bulgaria и ще се проведат на 27 февруари изцяло online.

Те ще бъдат разпределени в 6 направления:

  • Международно състезание по ораторство (на английски език)
  • Европейско състезание по ораторство (на български език)
  • Състезание по импровизации (на английски език)
  • Състезание по небивалици (на английски език)
  • Състезание по оценяване (на английски език)
  • Немско състезание по ораторство (на немски език)

На 20 март победителят в “Международно състезание по ораторство” ще се изправи срещу съперници от Toastmaster-ските клубове в Кипър и Гърция, а при победа продължава надпреварата към Европейските състезания и Световния шампионат.

През 2013г. българинът Пресиян Василев стана първият източноевропеeц, спечелил престижния световен турнир за изнасяне на публични речи (4-дневната надпревара, проведена пред няколкохилядна публика в Синсинати).

Toastmasters International е нестопанска образователна организация, която преподава публично говорене и лидерски умения чрез световна мрежа от клубове. Създадена през 1924 г., със седалище в Колорадо, организацията надхвърля 364 000 члена с над 16 600 клуба в 143 страни. Първият български Toastmasters клуб е основан през 2000 г. Към момента в България има пет клуба в три града (София, Варна и Пловдив) с над 60 активни члена, които развиват своите ораторски, комуникационни и лидерски умения на български и английски език.

Online състезанията на Toastmasters Bulgaria са отворени за гости като достъпът е напълно безплатен и свободен. А за гостите, Тоустмастърите са подготвили специални образователни и интерактивни сесии.

Повече информация за събитието може да намерите на Facebook страницата на Toastmasters Bulgaria:

Вашият коментар