Абитуриентите от ЕГ „Иван Вазов“ полетяха в последния си учебен ден (ВИДЕО и СНИМКИ)

Близо 2500 лева събраха абитуриентите от ЕГ "Иван Вазов", които бяха изпратени вчера по обед от съучениците си и цялото ръководство на елитната гимназия

Те не спряха да благодарят за отношението през всичките години на специалната церемония в училищния двор

Випуск 2017 се появи на последния си учебен ден, както обеща с два вида тениски и много широки усмивки. Момчетата и момичетата се бяха постарали, като си бяха изработили фланелки с надпис "Панаир на добрината", а други пък бяха отбелязали с ръка, в която си личаха символи от училищния живот – книга, разбито сърце, компас на живота и формули.

Всички те обаче бяха обединени от 3 каузи, като парите, които спестиха от нови дрехи за последния си учебен ден ще отидарт за семейството на Емилия Симеонова Ликова. Двамата родители са болни от рак, но парите ще ги използват за лечение на малката им 9-годишната дъщеря и да я заведат на море, за да може морската вода да помогне на детето, споделиха абитуриентите пред екипа на mediacafe.bg

Малката е била оперирана 3 пъти на гушата и единият път даже са щяли да я изпуснат. И сега има и псероязис – и лекуват него в момента. Лекарите са споделили, че най-вероятно е от стрес, защото баща й бил скоро опериран. Майка й също е претърпявала няколко операции от рак и имат и други неволи в семейството.

Другите две каузи бяха съответно за стипендии за деца сираци за обучение във Висше училище, както и за деца болни от хемофилия.

"Дано птица ви мине път!”

С тези думи от Стефан Цанев пък помощник-директорът Илко Василев изпрати 12-класниците, но и не пропусна да ги поздрави от името на директорката Марияна Димитрова. "Вие сте бъдещият елит на България. Зная потенциала и целите, които сте си поставили. В пътуването, което ви предстои, сами ще преоткривате онова, което сте получили в училище, ще го оцените по-късно. Бъдете отговорни към себе си и не предавайте вярата на учителите си! Ще има подводни камъни в това пътуване, ще счупите кривото огледало на илюзиите, но не губете вяра в себе си! Имайте смелост да се влюбите в това, което правите. Вдъхновението и опитът не се губят с възрастта. Няма възраст за хората с големи мечти и каузи!”, допълни още в емоционалната си реч преподавателя по български език. 

Възпитаниците на ЕГ "Иван Вазов" пък се обърнаха към преподавателите си с думите, че човек е толкова голям, колкото големи са учителите му. Словото бе изречено от абитуриентката Даяна Грозданова от 12 Д клас, която благодари  от името на всички свои съученици и пожела на преподавателите си да продължават да бъдат учители, защото това е кауза, която спасява.

Отсъствието на директора Марияна Димитрова съвсем не попречи тя да бъде фаворит за наградата в категория „Любовта, без която не можем”. „За човека, който ни посрещна в първия учебен ден с любов и грижа, за личността, която винаги е първа асоциация при споменаване името на гимназията”, аргументираха избора си зрелостниците, информира сайта u4avplovdiv.

За уверената ръка, поела щурвала на гимназията, когато се наложи бе призът „Вторият първи”. Това, естествено, бе дясната ръка на Димитрова – Вихра Ерамян.

За „Господар на времето” бе обявен преподавателят по история Диана Георгиева, чиято ерудиция претворявала събитията от миналото в уроци на настоящето и съвети за бъдещето.

„Жената, която с образното си слово пренася от връх на връх – от Олимп, през Синай, до Шипка и Околчица”, се оказа Мария Кочова. Тя си тръгна с наградата „Учителят от Олимп”, заради божественото спокойствие и търпимост, с което води учениците през магичния свят на скритите послания в литературните писания.

„Диамантеният юмрук“ се оказа всеобщият любимец Цветан Петков по география. Отличието „Дяволът носи Прада“ отиде при историчката Росица Кукунова, заради неподражаемия стил, покоряваща аудиторията сила на разума и неповторимо излъчване.

За „Пазител на галактиката“ бе обявена физичката Лена Кръстева. Мотивите: „накара ни да вперим поглед във висините, да открием красотата на нощното небе, очарованието на звездните отблясъци и да повярваме в относителността на всичко, за да открием хармонията в хаоса на галактиките“.

Математичката Мая Янева взе приза „Красив ум“, а в категория „Руслан и Людмила“ победители се оказаха преподавателите по руски Бранимир Филипов и Ирина Тончева.

С бурни овации бе посрещнат „Учителят, който светът крепи с раменете си“. За поредна година Илко Василев получава признанието на абитуриентите, заради „смелостта да се влюби в работата си, ежедневно да зарежда хората около себе си с вяра в утрешния ден, увличайки във вълнуващия полет на човешкия дух“. Щастие е да имаш учител, който иска да ти помогне да се възвисиш, който ти позволява да стъпиш на раменете му, за да докоснеш мечтите си, признаха абитуриентите.

Изгледайте видеото от емоционалното уизпрашане на абитуриентите от Руската:

В статията е използвана информация от сайта u4avplovdiv

Вашият коментар