Азис „влезе“ в час по музика на пловдивско училище (ВИДЕО)

Видео с деветокласници от Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в Пловдив бе разпространено днес от бесни родители. На него се вижда как тийнеджърите, изправени пред черната дъска, "изпълняват" песента на Азис „Хабиби”, а в "урока" се включва и учителката по музика Соня Иванова, като всички заедно танцуват на чалга песента.

„Случката се разиграва недалеч от дирекцията, а учителката е Соня Иванова, действаща певица и бивш участник в телевизионния формат "Гласът на България". Тя смята за по-полезно да учи подрастващите на просташки текстове, вместо на необходимата за всеки интелигентен човек обща култура в сферата на музиката и нейната история”, споделят очевидците.

Директорката на Хуманитарната гимназия Соня Киркова пък отрече в това да се случва постоянно в часовете, като видеото е от първата седмица на учебната година. Преподавателката по музика Соня Иванова накарала учениците да изпълнят песен по свой избор. Те решили да изпеят именно това парче на Азис. „Много отдавна е станало и не разбирам защо сега се повдига този въпрос”, добавя Киркова, пише още вестник Марица.

Тя обясни още, че получила информация за срамната случка още тогава, като е провела разговори с двете страни. И двете страни потвърдили, че инициативата да се пее и танцува по тази песен е била на учениците. Самата учителка обяснила, че не е очаквала точно такъв избор и е останала изненадана, но решила да не прекъсва тийнейджърите, след което се върнала към обичайната програма за провеждане на часа по музика.

Видео: marica.bg

За автора

Вашият коментар