Борисов: „1 година затвор за тези, които не спазват разпоредбите!“

Премиерът Бойко Борисов заяви от трибуната на парламента, че "това извънредно положение ни е нужно главно за недисциплинирани хора, които носят зарази. Заради това е нашето искане. Това, което правим сега, е единственото срещу това чудо, което съсипва света и променя начина ни на мислене."

Премиерът призова да се спазват стриктно указанията на медиците, както и да не се нарушава периодът на карантината. Той припомни, че управляващите ще обсъдят и възможността за обсъждане на законодателни мерки, които да предвидят наказание за нарушителите.

„Искам да благодаря на всички, които са на първа линия – доктори, сестри, санитари“, каза още Борисов и обеща адекватно обезвъзмездяване на техния труд. Нито една държава не е направила нещо, което ние не се направили. В критични ситуации трябва да се обединяваме. Никъде в нито една държава не са направили повече от това, което ние правим.

Според Борисов мерките, които България въведе още на на 28 февруари, сега се предприемат във Франция,Германия, Белгия, Холандия.

"Според мен не трябва да се затварят гишетата на различните институции, но всеки, който може да работи от къщи, да го направи. Заради хората да покажем един месец единство в изпълнението на тези мерки.

Надявам се цялата строгост на закона за тези, които не спазват разпоредбите, да бъде приложена. Сега тя е 1 година затвор."

ОЩЕ по темета

  • Обявиха звънредно положение в България може да прочетете ТУК
  • Пловдив е готов да въведе дистанционното обучение в училищата – ТУК 

За автора

Вашият коментар