Инициатива насърчава младите хора да четат повече

На 11 юни, събота, ще се проведе третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“.

Инициативата е с начало 11.00 часа в Градската градина в Пловдив, когато президентът Плевнелиев, писатели, музиканти, артисти и политици, ще четат откъси от любими книги. Програмата ще продължи до 12.00 часа, като едновременно с това ще има съпътстващи събития и в десетки населени места в цялата страна.

Целта на кампанията е, както да събере всички любители, последователи на четенето, така и да го популяризира и да активизира младите хора да четат повече. По време на събитието хората ще могат да се докоснат до любимите си български писатели и поети, ще се срещнат с популярни лица, ще обменят заглавия, любими цитати, книги, лични текстове, идеи за офлайн или онлайн места, на които да откриват редки или нови издания, да общуват чрез словото и четенето един на друг, от книгата на хартиен носител или в електронен вид, по нетрадиционен и изключителен начин.

Специален гост на третото издание на „Чети с мен“ ще бъде принцеса Лаурентин, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация The Reading and Writing.

Пълната програма на „Чети с мен“ можете да намерите в официалния блог  и на страницата на инициативата във Фейсбук – Чети с мен.

Междувременно вчера в  в Цар Симеоновата градина в Пловдив бе монтирана библиотека на открито. Инициативата бе част от отбелязването на дните на зелената система и Международният ден на биологичното разнообразие. Прочетете още ТУК

За автора

Вашият коментар