Конкурс с награден фонд от 20 000 в подкрепа на българските артисти

От днес най-голямата платформа за онлайн обяви в България оlx.bg представя нов проект в подкрепа на българските артисти, дизайнери и занаятчии. Инициативата се казва OLX Aтелие и дава възможност на създателите на български дизайн и изкуство да регистрират безплатни профили в сайта с ежедневен достъп до над 1,2 милиона редовни потребители, и да участват в конкурс, в който 20-те най-добри от тях ще спечелят награди от по 1 000 лв.

Целта на OLX Aтелие е да даде възможност на български професионалисти или любители, които произвеждат дизайнерски продукти като бижута, облекла, аксесоари за дома и изкуство, да продават своята продукция с безплатни обяви и достъп до голяма база от купувачи, които ежедневно разглеждат обявите на OLX.bg.

Всички регистрирани до 26 октомври профили ще участват в конкурс, в който посетителите на сайта и професионално жури ще оценят техните дизайн и арт продукти и щe гласуват за най-добрите. В резултат 20 от регистрираните профили ще спечелят парична награда в размер 1000 лв.

Първоначално всички посетители на сайта ще могат да гласуват и изберат по 10 финалисти във всяка от категориите: арт, дом и бит, бижутерия и дрехи и аксесоари. След това финалистите ще бъдат оценявани от професионално жури с участието на екип на OLX, Бояна Гяурова (директор на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK), Искра Ангелова (дизайнер на бижута и художник), Анна Симеонова (художник, плакатист, съосновател и куратор на платформата plakatkombinat.com), Стоян Зиков – Стъки (директор на „София диша“), Антония Йорданова (стилист, моден редактор, основател на модната марка Knapp и носител на наградите „Жена на годината“ и „Златна игла“ 2014 за млад дизайнер), Даниел Ненчев (журналист и водещ на предаването „Денят започва с култура“ на БНТ 1) и Адрияна Михайлова, (PR консултант).

Журито ще избере по пет победители във всяка от категориите, които ще могат да представят своите продукти пред широката публика и медиите на живо на финално събитие с вход свободен на 4 ноември във Фабрика за градско изкуство на Зона „Култура“, където ще се проведе официалното награждаване на победителите в конкурса OLX Ателие.

Вашият коментар