Конкурс за дизайн на тениски в защита на Черноморието

„Вече е топло и започваме да си мислим за лятото – ех, слънце, ваканция, приятели, плаж, море! Море? Тази година морето ни пак е изправено пред поредната заплаха от мощно застрояване. От началото на годината ни заливат тревожни новини за строежи ту в Иракли, ту в Странджа, а сега и в Кара дере. Кой ще е следващият?

Ние не спираме да протестираме и да искаме промяна в законодателството, за да спасим Черноморието ни, но все по-трудно ни чуват, затова …

НЕКА НИ ВИДЯТ!” – това са думите на Коалиция „За да остане природа за България”. Сега тя обявява конкурс, чийто краен резултат е да бъдат отпечатани тениски с ясни послания за спасяването на Черноморието и природата, за да се разпространят идеите ни сред все повече хора.

„В  тази битка винаги сме били заедно, обявяваме КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН ЗА ТЕНИСКИ и разчитаме на вашите оригинални предложения!”

Конкурсът е в две категории:

1. ПОСЛАНИЕ ЗА ЧЕРНОМОРИЕТО – битката не е само за Кара дере, а за цялото ни Черноморие затова концентрирайте идеите и посланията си в подкрепа на запазване на последните останали диви плажове или срещу застрояването му. Може да изберете положителни послания или отрицателни – предупреждаващи за надвисналата опасност. По ваш избор и вдъхновение.
Ето някои ориентировъчни идеи за послания, които ни хрумват, но те съвсем не са задължителни. Свободни сте да измислите свое и да ни го изпратите:
Без бетон в морския ни дом
С морето в сърцето
ЗастрояваНЕ
Морето не е МОЛ

2. НОВ ДИЗАЙН НА „ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА” – представете си по какъв най-атрактивен начин могат да изглеждат тениските, които бихте носили, за да разпространявате идеята за опазване на природата. Можете да използвате името им „За да остане природа”, адресът на сайта им: www.forthenature.org или някои от любимите послания като „природа – не бетон”, „природата има нас”, „природата е нашият дом”, „ЗА природата”, „прироДА”, както и да измислите изцяло ново послание. Можете да видите предишни наши дизайни тук: http://forthenature.org/upload/gallery/173/1248158634.9.jpg
http://forthenature.org/upload/gallery/172/1248158564.55.jpg
http://forthenature.org/upload/gallery/172/1248158572.43.jpg

КРАЕН СРОК: Изпращайте вашите идеи за визии и за двете категории на contact@forthenature.org до 
18 АПРИЛ 2014 ВКЛЮЧИТЕЛНО!

Други изисквания:
Задължително е сайтът на коалицията www.forthenature.org да намери своето място във вашата идея.

Изпращайтенфайловете във формат .jpg, а в последствие избраните дизайни ще трябват и във файл в криви за печат (.eps, .crd, .pdf). Картинките ще бъдат щамповани върху тениски с всякакви цветове, за това предпочитаме едноцветни визии (бели) или максимум дизайни с два цвята.

НАГРАДИ
Освен традиционната награда – радостта, че хиляди хора ще се разхождат и ще изразяват любовта си към природата с вашия дизайн и първите отпечатани тениски, победителите ще получат и платнени торбички с логото на Коалицията „За да остане природа в България”, пълни с вкусни биопродукти, отгледани с любов във ферми в Стара планина.

Както и при предишните конкурси, за вдъхновение, всеки получен дизайн бъде качен в галерия към сайта www.forthenature.org.Гласуването ще е публично, на сайта и всички заедно ще изберем победителя.

Избраните предложения ще бъдат отпечатани на тениски от Българска фондация Биоразнообразие с помощта на проект „За Балкана и хората“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.
Facebook страницата на събитието можете да погледнете Тук.

За автора

Вашият коментар