Младите предприемачи представят своите проекти

Интересът към петото издание на конкурса „Млад предприема“ се оказа изключително голям. На 4-и декември 2013 година стартираха презентациите на проектите пред 14-членно жури, съставено от представители на Общината, студентските съвети, обществения и бизнес сектор.

31 кандидата ще се състезават за призовите места които осигуряват финансиране от 7 000 лева за първо място, 4 000 лева – за второ и две награди от по 2 000 лева.

В първия етап на презентации  комисията изслуша и оцени проектите на 14 от предвидените 15 кандидати. Те представиха разнообразни проекти, с различна обществена и икономическа значимост.

Изграждане на база за производство на пчелни майки; спортно-учебен център; частна консултантска фирма; кафене с продажба на луксозни бижута; чаршия; велосипедни паркинги; бутик за детски облекла; он-лайн магазин за продажба на дрехи в големи размери; магазин за туристическа екипировка; магазин за здравословни храни; ресторант за българска кухня; студентско списание; развъждане на специална порода котки и исторически възстановки бяха идеите за бизнес представени пред комисията.

Втората част от кандидатите ще има възможност да презентира своите проекти на 11-и декември.

Вашият коментар