Най-добър млад предприемач 2014 на гости на Търговската гимназия

Кметът на район „Централен” Георги Титюков съвместно със заместник-кмета „Спорт и младежки дейности” на община Пловдив Петър Зехтински се срещнаха с учениците от 12 клас на Националната търговска гимназия.

Накратко те представиха основните стъпки, по които може да се кандидатства в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив за 2014 година”, който ще се проведе за 6-та поредна година. Конкретно Георги Титюков разясни условията и стъпките за участие, както и наградния фонд за спечелилите, който на I-во място е 7000 лева, за II-ро – 4000лева, а за двете III-ти места са предвидени по 2000 лева.

Средно около 30 бизнес плана се състезават всяка година по проекта, който е на Община Пловдив и Дирекция „Спорт и младежки дейности” и е едно от събитията за предприемчивите млади хора в града, Датата, до която желаещите могат да кандидатстват със своите идеи за бизнес, е 28-ми ноември (петък).

По време на представянето Георги Титюков спокойно обясни и отговори на първоначално плахите ученически питания. Той отчете, че около 60 % от наградените до сега участници са успели да развият и подпомогнат идеите за свой бизнес.

В хода на разговорите стана ясно, че въпросите, които вълнуват бъдещите абитуриенти, са свързани не само с бизнес и търговски мениджмънт, но и с наболели градски теми като ремонта на възлови булеварди, проекта за втори гребен канал, строежа на многофункционална спортна зала „Колодрума”, стадион „Пловдив” и други.

Вашият коментар