Отново политически сценарий за Пловдив. Готвят се протести!

Пловдив няма да получи финансирането за 2014-та година, което му се полага за обновяване на важни пътни участъци в града, както и за още 5 важни за града и страната проектa. Тази информация бе разпространена в пловдивските медии вчера вечерта.

Приоритет трябваше да е ремонтът на бул. "Васил Априлов", за който по информация са нужни над 6 милиона лева за нова пътна настилка. Един от важните строежи, който не търпи отлагане, след толкова години застой е "Колодрума", който е изключително важно за града звено за развитието на спорта, естествено поради липсата на бази.

В плачевно състояние се намира и градската "Зоологическа градина", която е затворена вече 6-та година и търпеливо чака своя ред някой да и обърне внимание. 

Почти сигуно е, че граждани ще организират протест, който да изкаже мнението и позицията на пловдивчани срещу тези престъпни действия на моментното правителство. През мандата на Бойко Борисов станахме свидетели на същия "театър", които 2 години остави без финансиране Пловдив по време на управлението на Славчо Атанасов.

Сега този фарс се повтаря, но с други "актьори". А губещи в случая са единствено и само града и хората, които живеят в него. Губят и туристите, губи малкия и среден бизнес, губят работниците, губят спортистите и децата. В тази комедия губят всички, печеливши няма. Губи България. 

Протест трябва да се състои в неделя. Очаквайте подробна информация. 

Фотография и колаж: Даниел Чобанов и Полина Мечева

За автора

Вашият коментар