Пловдив бе огласен от викове: „И преди и сега интернет е СВОБОДА“ (снимки)

Над 300 граждани от Пловдив и региона се включиха в масов протест по улиците на града срещу забраната на свободно изказване в интернет. Повечето от протестиращите бяха предимно младежи, които скандираха: "И преди и сега интернет е СВОБОДА", като наблягаха на думата свобода. Младите хора бяха разделени на две. Едните тръгнаха от Централна Поща, а вторите се събраха на площад Съединение. Всички бяха организирани с маски на така наречените Анонимни.
 
По информация на Анонимните днес по обед е бил хакнат сайта на ЦРУ в Америка. Съобщенето, което е пуснато в сайта е  "CIA Tango Down“, което се използва най-често от Американските Специални Сили след като е свален вражески обект. Говорителят на ЦРУ остана безмълвен като вече повече от час сайтът не може да бъде възстановен: www.cia.gov. Стратегията, която е използвана отново от хакерската организация е посещение от множество компютри наведнъж като сървърите не издържат и падат.
ACTA (Anti Counterfeit Trade Agreement) е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. Официално, целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда. Протестът днес (11.02) е част от световния ден за протест срещу АСТА. Подобни акции се предприемат в 14 големи града в България, сред които Пловдив, София, Варна, Бургас  и т.н, както  и в повечето европейски държави.
Вижте какво се случва в Европа и как гласът на народа оказва влияние на политиците!
 

За автора

Вашият коментар