Пловдивчанка представя България на Световната купа по танци в Колумбия

17-годишна пловдивчанка ще представи България на Световната купа по латино танци в Колумбия

17-годишната Ема Факелова ще представи България на Световната купа по латино танци, която ще се проведе през декември в Колумбия. В 10-то издание ще се включат участници от 40 държави. Те ще се състезават в над 200 категории в стиловете Salsa, Bachata, Samba, Mambo, Urbano и Tango. 

Само преди 3 седмици тя стана лауреат на Балканската танцова спартакиада за купа „Търновска царица“, организирана от Българската федерация спортни танцови дисциплини, Община Велико Търново и Сдружение за изкуства, спорт и образование „Ера – 3000“ в Двореца на културата и спорта. На него талантливата Ема отново показа своите артистични качества на сцената, представяйки танци по своя хореография.

Тя притежава завидни призове от международни и национални фестивали и състезания, на които авторитетни журита са й присъждали челни места. Две поредни години е носител на първо място на международния танцов фестивал Plovdiv Ancient and Eternal (2018 и 2019). Тази година стана носител на втори места в Гърция на Euroson Latino World Salsa Championship Qualifiers 2019 и в Румъния на Romania Latin Dance Cup 2019. 

През лятото Ема Факелова се квалифицира в Румъния за Световната купа по латино танци (World Latin Dance Cup) в категория „Салса соло юноши момичета“, която ще се проведе от 6 до 13 декември 2019 г. в Меделин, Колумбия. 

За автора

Вашият коментар