Пловдивски ученици тръгват по стъпките на Ботевата чета

Група от 20 ученика от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пловдив ще се включи в 71-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета" ежегодно провеждан от 27-ми май до 2-ри юни под патронажа на Президента, организиран от Областна администрация – Враца.

За втора поредна година единствено групата ученици от Хуманитарната гимназия ще представят Пловдив и ще изминат героичния  „Път на безсмъртието” от Козлодуй до Околчица. Път славен, изпълнен с премеждия, вълнения, страх, надежди, разочарования, очаквания, но и Път на осъзнатата саможертва, довел и сбъднал заветните думи на Човека и Поета – Христо Ботев: „….Тоз който падне в бой за свобода,..той не умира…..!”

По този път ще минат учениците, водени от двама ръководители: Дона Иванова – библиотекар и Ралица Димитрова – историк. Оборудването започнато миналата година, беше донабавено по проект „Твоят час” 2016-2017 г.

Г-жа Соня Киркова – директор на гимназията приветства инициативата и смята, че е достойна да се превърне в традиция за учениците-следовници на духа и идеите на великия възрожденец Найден Геров – основател на училището.

Пожелаваме достойно представяне на единствената пловдивска група!

Вашият коментар