Резиденция Баба

"Резиденция Баба" е една от сбъднатите мечти на Фабрика за идеи да свърже потенциала на безработни младежи със знанието на възрастни хора в обезлюдяващи се села. Те ще се опитат да създадат иновативен социално-предприемачески модел, в който ще използват  дизайн-мислене, умения за теренни етноложки проучвания и…живот на село – при баба – за период от четири до шест седмици.

Младежите, които ще се включат в проекта ще преживеят своята "резиденция" в Югово, Дряново, Джурково, Белица или Манастир това лято. "Фабрика за идеи" ще свърже потенциала на младите хора със знанието на възрастните и техните належащи нужди в обезлюдяващи се села.

В прокета могат да кандидатсват младежи, завършили образованието си през последните 2 години, които искрено и със страст искат да учат, да бъдат полезни и да развият умения в Design Thinking, социално предприемачество и чудния свят на етнологията в тези села. Търсят се  хора, за които позитивната социална и икономическа промяна в обществото ни е кауза, а това, което ще намерят като участник включилите се в идеята е възможност да реализират конкретна своя идея заедно с хората в селото.

Всички одобрени кандидати ще преминат през обучения.

Ако искаш да научиш повече за "Резиденция Баба" посети клуб Библиотеката на 26.03 (четвъртък).

Вашият коментар