Слави Трифонов поиска среща с 1000 студенти в Пловдив за началото на декември

Студентите от най-големият университет в Пловдив, тези на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", ще се срещнат лично с шоумена Слави Трифонов в началото на следващия месец.

Той ще пристигне с екипа си на 2-ри декември от 18:30 часа в Спортната зала намираща се до Нова сграда (Бул. България 236), за да запознае пловдивските младежи с иницирания от него референдум, който бе внесен  за обсъждане в Народното събрание на 9 ноември.

От 10 ноември пък тръгна събирането на подписи за иницииране на реферундума, което може да продължи максимум три месеца. За да бъде задължен парламентът да свика допитването, за него трябва да са се подписали най-малко 400 000 избиратели. Народното събрание има право да редактира въпросите, но без да променя смисъла им.

Слави Трифонов влезе в разговор със Студентски съвет на ПУ, които обаче предложиха на водещия лично да се срещне със студентите от ПУ и да поговори с тях по всички въпроси от предложените от него промени. 

Председателят на Студентски съвет Светослав Енчев сподели за mediacafe.bg, че ще разпространят информацията сред колегите му, като се предполага, че ще присъстват над 1000 студенти от всички ВУЗ-ове под тепетата.

В предварителните разговори Слави Трифонов е поискал срещата да бъде затворена за медии. Предложените от въпроси са следните: 

  • 1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  • 2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
  • 3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  • 4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
  • 5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  • 6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Членовете на Инициативния комитет са водещият Станислав Тодоров Трифонов и сценаристите на "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов Хаджитодоров, Ивайло Ванев Вълчев, Филип Маринов Станев, Иво Божанов Сиромахов, Александър Николов Вълчев, Драгомир Стефанов Петров и Иван Георгиев Кулеков.

Снимка: showslavi.com

Вашият коментар