Студентски фестивал „Зелена светлина” в Перник

Студентски фестивал „Зелена светлина” събира младежи от цял свят в Перник
 
Първи по рода си Международен студентски фестивал ще събере млади хора от висши училища от цял свят това лято в Перник. Организатор е Европейският политехнически университет, който ще посрещне гости в дните около своя рожден ден на 10 юни. Името на фестивала е „Зелена светлина” (Green Light). Целта е млади хора от различни висши училища и от различни държави да се съберат на едно място, за да обменят енергия, културни традиции, информация, контакти и да се позабавляват заедно.
Очаква се да дойдат над 300 души от университети в България, Австрия, Китай, Сърбия, Италия, Гърция, Ирландия, САЩ, Германия, Румъния и Полша. Фестивалът ще даде възможност на студентите, които имат свои научни разработки и постижения, да ги представят пред свои връстници и преподаватели от цял свят. Спортни състезания по футбол, баскетбол и тенис ще определят кои са най-силни и бързи, а сцени на открито ще покажат талантите на младите хора.
Организаторите подготвят много атракции, които обещават да направят трите дни в България незабравими за всички участници, както и за домакините от Перник. Медиен партньор на събитието ще бъде медийна група Добрините.

За автора

Вашият коментар