Цяла година – хубави новини

Краят на годината е време за равносметки, в което можем да погледнем дали сме успели в нашата Мисия – да бъдем гласът на младите хора – да пишем за това, от което всички ние се интересуваме в работата и в свободното си време. Целта ни, която за съжаление, е само пожелание, е да пишем само хубави новини. Стремим се да показваме активните, позитивни, добронамерени млади хора, от време на време да ви забавляваме, да ви образоваме с нещо интересно, с помощта на нашите приятели-експерти по различни теми.

Искаме да продължим да го правим и през 2014-а година – не, заради нас, а защото медията трябва да отразява обществения живот. Ако новините при нас са хубави, значи и мястото, в което живеем е било приятно и ни е давало възможности да живеем хубаво.

Пожелаваме си да не ви интересуват тези неща, които ежедневно показват по телевизията, вестниците или интернет сайтовете(особено тези с много удивителни… ама не Не!Новините, де, други). Пожелаваме ви да се сдържате да натискате, когато видите заглавие за катастрофа, за бой в дискотека или за неправилно паркирал автомобил, което започва с ЕКСКЛУЗИВНО!, СКАНДАЛНО! или нещо подобно.

Пожелаваме ви да се осмелите да забравите предразсъдъците си, да оставите компанията си, която ще ходи на поп-фолк дискотека или кръчма, и да отидете веднъж на опера, балет или театър – препоръки къде да отидете винаги може да намерите при нас. Може и да пробвате да ходите на работа с колело.

Понеже сме малко нарцистични, ще си пожелаем и на нас си нещо – да пишем по-малко новини за пожари, протести и скандали, които засягат нас, младите. Писна ни да отразяваме как ни управляват хора, по-глупави от нас, които да обясняват, че Генка Шекерова трябва да си смени „турската“ фамилия, как „Вие сте прости, и ние сме прости“, как управляващите са слепи за пребитите и плачещи студенти и единственото, което могат да измислят, е да обвинят родителите им, че не се грижат за децата си. Искаме това да свърши.

Пожелаваме и на вас, и на себе си, и на обществото – да бъдем позитивни, открити един с друг, честни и смели, по-малко лъжи и манипулации в медиите, и повече усилия у хората да откриват истинските, стойностни публикации, а не плоските и елементарни, търсещи единствено рейтинг, новини.

Весела и образователна 2014-а!

Вашият коментар