Търси се младежки делегат на България към ООН за 2016-2017

За десета поредна година Дружеството за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на „Български младежки делегат“.

Българският младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията за социално развитие на ИКОСОС и работи с права, сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Подобна позиция младежки делегат съществува в едва около 30 държави от цял свят.

С програмата „Български младежки делегати към ООН“ България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски мащаб, които признават младежта като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище. България вече се цитира за водеща световна практика в топ 5% от 193-те страни членки на ООН. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Тази година селекционната кампания ще се състои от четири кръга. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване можете да намерите на уебсайта на Програмата. Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж по актуални за страната ни и ООН теми.

ТУК можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек на до 23:59 ч. на 3.04.2016 г.

Вашият коментар