Ученици направиха жива верига в Пловдив за Диляна (снимки)

Над 5 хиляди лева събраха Golden Zonta и PTPI в обща акция за събиране на средства за 16 годишната ученичка Диляна Златанова Жекова. Парите от продадените над 100 картини в събота сутринта са точно 3743 лева. Десетки ученици направиха жива верига от Общината до Джумаята, за да, може повече хора да видят и чуят за акцията. Оказа се, че всички минаващи се позаинтересуваха за това какво правят учениците и не останаха безпристрастни. Картините бяха изкупени до ранният следобяд, а парите бяха преброени пред нотариус и дадени на родителите на момичето.
Това е първата голяма акция на учениците от Golden Zonta. В събитието се включиха Езикова гимназия Пловдив, Езикова гимназия „Иван Вазов", Образцова Математическа Гимназия "Академик Кирил Попов", СОУ “П. Кр. Яворов”, Художествена гимназиа, ОУ "Княз Александър І”, Хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий", НУ „Христо Ботев” и Академия за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство се включиха със своите рисунки и фотографии, с някои от които са спечелили международни конкурси.
Училище "Христо Ботев" участват в инициативата с 32 рисунки на тема "Опазване на природата, което се състоя на 30 март във фоайето. Инициативата за Часът на Земята е традиционна и те посвещават от сърце на Диляна.
Снимки: Стефан Солачки
 

За автора

Вашият коментар